Proces

Het ontwerp

De ontwerper bezorgt Pacific een zo volledig mogelijk beeld van zijn ontwerp met de esthetische uitgangspunten en eventuele details. Het is wenselijk dit op basis van digitale files te doen doch dit is niet strikt noodzakelijk. Pacific beschikt immers ook over de mogelijkheid middels een 3d-scan bv. een kleimodel of ander prototype te digitaliseren.

Pacific onderzoekt dit ontwerp op uitvoeringsvoorwaarden en komt in overleg met de ontwerper tot een goedgekeurd voorontwerp. Deze file kan dan ingevoerd worden in het CAD/CAM proces.

 rendering ozoncabine

Het prototype

Na overeenstemming over het voorontwerp,  wordt een prototype of type-element gedefinieerd dat getoetst wordt op alle productietechnische en esthetische uitgangspunten. De eigen apparatuur stelt Pacific in staat deze opeenvolgende stappen van prototyping snel en efficient uit te voeren.

Foto prototypes Foto prototypes

Productie

Pacific heeft zich in de loop van haar 27 jarig bestaan steeds verder bekwaamd in de gesloten-mal techniek. Deze techniek maakt het mogelijk om met een minimum aan afval, uitstoot van schadelijke gassen en beperkt aantal manuren, grote series dezelfde elementen te maken met een hoog afwerkingsniveau en een constante kwaliteit.

De gesloten mal bestaat uit een mal en tegenmal die op een bepaalde afstand uit elkaar staan.De mal wordt voorzien van een losmiddel en een toplaag ( gelcoat ) en verder gevuld met de glasvezelwapening.

De mal wordt gesloten met de tegenmal en door het toepassen van een vacuum-injectie-techniek wordt het hars ingebracht. Dit hars zal de glasvezelwapening volledig impregneren en zorgt na polymerisatie voor een stijf en slagvast gevelelement.

Foto van gesloten mal voor sluiten

Dezelfde methode wordt ook toegepast voor de productie van sandwichelementen waarbij een alzijdig gesloten element ontstaat dat perfect vochtbestendig is.

Pacific ontwikkelt volledig autonoom het meest geschikte productie-apparaat per project inclusief het bouwen van de gesloten mallen. Deze aanpak garandeert de beste kwaliteit tegen een scherpe prijs zodat een vezelversterkt gevelelement een volwaardig alternatief biedt voor de traditionele gevelmaterialen.

Nadat het gevelelement uit de mal is gehaald, wordt het verder afgewerkt. Bij grote series wordt hiervoor gebruik gemaakt van een robot die een randafwerking zoals bv. frezen voor zijn rekening neemt. Dit gebeurde oa. bij de nabewerking van ca 8200 nieuwe zitschaaltjes die ondertussen in de Brusselse metrostellen te bewonderen zijn.

 

Belangrijk hierbij is de seriegrootte zodat het productie-apparaat op een voldoende groot aantal kan worden afgeschreven. 

Logistiek

Na de afwerking van het element wordt het voorzien van beschermfolie en verpakt in speciaal daartoe voorziene kratten of bokken. In nauw overleg met de monteurs op de bouwplaats worden de gevelelementen in de gewenste volgorde verzonden samen met de montageschema’s en eventuele tussenstructuur.

Een eigen projectleider begeleidt desgewenst de montage en voorziet in advies waar nodig. Pacific stelt alles in het werk om de hoogste kwaliteit te garanderen bij elk van haar projecten!!!

Contact

Pacific NV
Entrepotstraat 14
9100 Sint-Niklaas
info@pacific.be
Tel: +32 3 766 45 51
Fax: +32 3 766 43 37

Maak een afspraak