Sandwichelementen

Vezelversterkte Sandwichelementen

Opdrachtgevers en aannemers raken steeds meer overtuigd van een ver doorgedreven prefabricatie in het bouwproces. Hierbij worden zoveel mogelijk functies geintegreerd in één element waardoor de snelheid en kwaliteit van bouwen sterk toenemen.

De toepassing van vezelversterkte sandwichelementen kunnen hierbij een belangrijke rol vervullen.

Shelter opgebouwd in sandwichelementen

Sandwichelementen bestaan uit een boven- en onderlaminaat met daartussen het kernmateriaal. Hoe dikker de kern des te stijver deze sandwichconstructie wordt.

De kern bevat meestal een licht schuimmateriaal dat een hoge isolerende waarde heeft. Het boven- en onderlaminaat bestaat uit een laagsgewijze opbouw van kunstvezels en hars die in de mal tot polymerisatie worden gebracht.
Verzameling van mogelijke sandwichelementen
Zo ontstaat vormstabiele sandwichelementen met een hoge RC waarde dat perfect geschikt is voor oa. het invullen van kunststofgevels. Hierbij kan gedacht worden aan stramienbrede en verdiepingshoge die zelfdragend zijn en eenvoudig bv. de open koppen van een tunnelbouw kunnen invullen.

Door toepassen van vervormbare kernen in een gesloten mal behoren ook gebogen sandwichelementen tot de expertise van Pacific.

Sandwichelementen - Kitesurfboard

Bij grotere bekledingselementen wordt ipv massief gevormde gevelbeplating beter sandwichelementen toegepast. De sandwichconstructie laat het integreren van hoogbelaste verankeringen toe zodat de hogere windbelasting per sandwichelement eenvoudig kan opgevangen worden. Deze aanpak zorgt voor een snelle, lichte en professionele uitvoering van Uw kunststofgevels.

Wilt u meer vernemen over de mogelijkheden van onze sandwichelementen, contacteer ons

Contact

Pacific NV
Entrepotstraat 14
9100 Sint-Niklaas
info@pacific.be
Tel: +32 3 766 45 51
Fax: +32 3 766 43 37

Maak een afspraak